Podul

Doi frati traiau in gospodarii alaturate au avut un conflict.A inceput cu o mica neintelegere si a luat amploare pana s-a produs o dezbinare intre cei doi.Totul a culminat cu un schimb de cuvinte dure,urmate de saptamani de liniste. Intr-o dimineata cineva a batut la usa fratelui mai mare.Cand a deschis usa a vazut un barbat cu unelte de tamplarie.
-Caut de lucru pentru cateva zile,a zis strainul.Poate aveti nevoie de mici reparatii aici in gospodarie,eu v-as putea ajuta.
-Da,a zis fratele mai mare.Am ceva de lucru pentru dumneata.Vezi acolo,pe partea cealalta a raului,locuieste vecinul meu.ma rog,de fapt este fratele meu mai mic.Vreau sa construiesc un gard de 2 metri inaltime,nu vreau sa-l mai vad.Eu plec la camp,la treburile mele,dar as vrea ca pana ma intorc diseara daca se poate sa fie gata!

Tamplarul a muncit mult,masurand,taind,batand cuie.Aproape de asfintit,cand s-a intors de la camp fratele mai mare,taplarul tocmai terminase treaba.Uimit de ceea ce vede,fermierul a facut ochii mari si a ramas cu gura cascata.Nu era deloc un gard de doi metri.In locul lui era un pod care lega cele doua gospodarii peste rau.Tocmai in acel moment vecinul lui,fratele cel mic,venea dinspre casa lui si coplesit de ceea ce vedea si-a imbratisat fratele mai mare si i-a spus:
-esti un om deosebit,sa te gandesti sa construiesti un pod asa de frumos dupa tot ce ti-am spus si ti-am facut.Iarta-ma frate!Si s-au iertat.
Tamplarul,vazandu-si treaba terminata,incee sa-si adune uneltele ca sa plece intre ale sale.
-Asteapta,stai,i-a zis fratele mai mare.Mai stai cateva zile.Am mult de lucru pentru dumneata.
-Mi-ar placea sa mai raman, a spus tamplarul,dar mai am multe poduri de construit.
“Oamenii construiesc prea multe ziduri si prea putine poduri!”(Isaac Newton)
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s