Din jurnalul Mariei

Din jurnalul Mariei, în a doua sa săptămînă în Elveţia:

 

Am fost la local, am găsit un „instructor de dans” dintr-o ţară numită Maroc şi am fost nevoită să în­văţ fiecare pas din ceea ce el fără a fi pus niciodată piciorul în Brazilia crede că e „samba”. N-am avut timp să mă odihnesc după lunga călătorie cu avionul, a trebuit să zîmbesc şi să dansez încă din prima noapte. Sîntem şase fete, nici una din ele nu e fericită şi nici una nu ştie ce face aici. Clienţii beau şi bat din palme, trimit bezele şi fac gesturi pornografice pe as­cuns, dar nu mai mult de-atît.

Salariul a fost plătit astăzi, doar o zecime din cît ne înţelesesem restul, potrivit contractului, va fi folosit pentru a-mi plăti călătoria şi şederea. După cal­culele Vivianei, aşa va rămîne timp de un an adică în perioada asta n-am unde fugi.

Merită să fug însă? Abia am sosit, încă nu cunosc nimic. Care e problema să dansez vreme de şapte nopţi pe săptămînă? Înainte făceam asta de plăcere, acum o fac pentru bani şi glorie; picioarele nu se plîng, singu­rul lucru dificil e să-mi menţin zîmbetul pe buze.

Pot alege între a fi o victimă a lumii sau o aventu­rieră în căutarea comorii sale. Totul ţine de felul cum îmi voi privi viaţa.

Reclame

Un gând despre &8222;Din jurnalul Mariei&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s